Når din baby har kolik, er det bare så hjerteskærende at høre sit spædbarn græde igen og igen. Jeg er sikker på, at spædbørn, der græder unormalt meget og måske ligefrem skriger, har en grund til det. I bogstaveligt forstand skriger de på hjælp. Men hjælp til hvad?

Babyer er meget enkle i deres kommunikation. De typisk spiser, sover, skider og græder/skriger. De skriger fordi, noget ikke er, som det skal være. Når de små skriger tilstrækkelig meget, kalder vi det kolik. Den officielle definition på kolik kommer her;

Definition på kolik:

Babygråd defineres som kolik, når din baby græder mere end tre timer i streg og har gjort det i mindst tre dage om ugen i de sidste tre uger.

En ting er, at de skriger og dermed får opmærksomhed. Når baby græder, så går vi typisk i fixer mode og giver baby mad, skifter bleen, vugger baby og hvad vi ellers kan finde på. Nogle gange har det en effekt. Typisk desværre ingen effekt eller kun yderst kortvarigt, når der er tale om kolikbørn.

For dig som forælder er det både psykisk og fysisk udmattende med en kolik baby i boligen. Det er ekstra hårdt, hvis du er single og dermed står alene med en baby med kolik men det påvirker også søskende. Ja hele familiens liv.

Værktøjer, som kan hjælpe din kolik baby og dig som forælder.

Det rammer hårdt i hjertet er, når ens baby igen og igen skriger hjerteskærende. Jeg giver dig her seks værktøjer, som jeg gang på gang har oplevet lindre hos babyer, som plages af kolik.

Be om hjælp

Når din baby har kolik, så er det ekstra vigtigt at bede om hjælp, så du også kan få slappet af og allerhelst også sovet, bare lidt. Nogle gange oplever du måske, at din baby bliver helt stille, når din han/hun kommer over til far eller en bedsteforældre. Slip derfor kontrollen og tag imod hjælp fra familie og venner.

Accept

Det er svært at acceptere, at din baby har kolik. Nogle gange kan det gøre en forskel, både for din baby og for dig, at du accepterer det og anerkender dig selv for, at du gør dit bedste. For det gør du!

Favoritside

Vær opmærksom på om din baby har en favoritside at kigge til. En side som din baby foretrækker at kigge til fremfor den anden. Det kan være tegn på, at din baby har en spænding. Som cyklende babyzoneterapeut har jeg set, hvordan babyer, der mest ville kigge til den ene side, pludselig under behandlingen kigger til den anden side. Og gør det igen og igen for at være sikker på, at det nu er helt ok også at kunne kigge til ”den nye side”.

Banan

Nogle babyer vrider sig og ligger i bananstilling. Hvis det er tilfældet, så få en behandler som f.eks. en babyzoneterapeut til kigge på din baby. Det handler typisk om nogle spændinger, der skal løsnes. Ofte kan det mindske skrigeriet markant eller endda helt stoppe.

Slyngevugge

Nogle af de kolikramte babyer finder ro i en slyngevugge, når den er i bevægelse. Vær opmærksom på, at det nu er muligt at købe eller leje en motor til slyngevuggen, så den selv kan holde sig i bevægelse og dermed samtidig give dig lidt ro.

Vikle

Tryghed, tryghed og tryghed. Det er helt sikkert det, din baby kalder på. En vikle, som bruges i mange afrikanske lande, kan ofte gøre en markant forskel, da viklen får din baby tæt på dit hjerte og dermed kan mærke dit hjerte slå. Det skaber ro og tryghed hos de fleste og ikke mindst kolikbabyer.

Det var babyzoneterapeutens 6 bud på, hvad du selv kan gøre, når din baby har kolik.

Jeg vil sætte rigtig stor pris på din feedback eller måske du selv har fundet en helt 7. løsning, som har hjulpet dig og din baby? En løsning som andre forældre til en kolikbaby også kan have glæde af at kende til. Skriv meget gerne til mig på info@babyzoneterapi.dk både med feedback og spørgsmål og selvfølgelig også, hvis du har brug for en behandling til din baby.